Sport Fields va monta noul gazon hibrid de pe Francisc Neuman: Durata contractului e de 8 luni de zile, dar lucrările ar trebui să fie gata în maximum două!
Primăria Municipiului Arad a dat, astăzi, un comunicat de presă cu privire la unul dintre subiectele calzi în rândul suporterilor utiști de doi ani încoace, respectiv înlocuirea gazonului de pe arena „Francisc Neuman”. Clubul „roș-alb”, dar mai ales Aradul s-a făcut de râs în lunile reci cu calitatea terenului la nivelul meciurilor de SuperLigă, dar și la două-trei partide internaționale disputate de naționala sub 20 de ani a României.
În cele din urmă, municipalitatea a aprobat fonduri pentru înlocuirea „covorului de iarbă”, dar și refacerea întregii infrastructuri de sub el. Astăzi, avem oficial și numele câștigătorului licitației (SC Sport Fields SRL) și comunicatul ce vorbește despre detaliile din contract, respectiv termenele de finalizare care – la prima vedere – bagă în sperieți suporterii Bătrânei Doamne și, implicit, pe fotbaliști care știu că nu vor avea parte de căldura publicului arădean atâta timp cât va dura schimbarea gazonului la Arad.
Comunicatul Primăriei: ”Maxim 3 luni pentru proiectare, maxim5 luni pentru execuție”
Licitație adjudecată pentru refacerea gazonului Arenei Francisc Neuman
S.C. SPORTS FIELDS S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea licitației având ca obiect servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Refacere si reabilitare gazon- Stadionul Francisc Neuman, Arad”, licitație demarată în luna mai de către societatea Recons.
Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv a fost de 9.408.143 lei fără TVA, iar cea ofertată este de 8.817.296 lei fără TVA.
Valoarea totală a ofertei este compusă din următoarele valori::
– valoarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică este de 215.000 lei, fără TVA.
– valoarea lucrărilor de execuție: 8.602.296 lei, la care se adaugă TVA.
Durata contractului este de maxim 3 luni pentru serviciile de proiectare și maxim 5 luni pentru execuție, la care se adaugă 1 lună pentru întreținerea suprafeței.
Termenul de depunere a ofertelor a fost 14.06.2023 fiind depuse 2 oferte, după cum urmează: 1. S.C. SPORTS FIELDS S.R.L. S.C. UNICOMP S.A.
În ceea ce privește lucrările ce urmează să fie executate amintim: refacerea sistemelor de drenaj și degivrare, a substratului de bază, a celui de cultură și a sistemului de irigații. De abia după finalizarea acestor lucrări se va monta gazonul hibrid (mix între gazon natural și gazon artificial).
Tot cu această ocazie vor fi achiziționate și echipamente și utilaje de întreținere a suprafeței de joc (Sisteme lămpi UV, ventilatoare de aer cu umidificare, mașini de tuns iarba cu cuțite elicoidale, aerare, etc.).
Printre proiectele realizate de către ofertantul câștigător se număra: lucrările de amenajare a gazonului pentru ”Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf și cele pentru Stadionul de fotbal din cadrul Complexului Sportiv Craiova.
În urma acestei investiții gazonul Arenei Francisc Neuman va fi refăcut la standarde UEFA și FRF.
Cât ar putea dura de fapt lucrările? UTA speră să termine anul acasă
Așadar, fără partea de proiectare și cea de mentenanță din partea firmei câștigătoare, Primăria vorbește despre maximum 5 luni de lucrări la schimbarea gazonului de pe „Francisc Neuman”, timp în care UTA ar trebui să-și joace meciurile de acasă într-un alt oraș. Doar că, în realitate, termenele nu ar trebui să fie atât de generoase. În primul rând, Primăria a anunțat câștigătorul pentru că cele 5 zile valabile pentru contestație au expirat. Cel mai probabil miercuri sau joi se va semna contractul cu SC Sport Fields SRL, moment din care firma câștigătoare va comanda materialele necesare lucrării. Se aude că gazonul de tip hibrid se va aduce din Olanda sau Austria.
Partea de proiectare e parcursă în mare parte, urmează obținerea avizelor și efectiv se va putea trece la treabă undeva prin luna octombrie. Cele 5 luni prevăzute în contract pentru execuție sunt pentru cazuri extreme, în care toate materialele nu ar ajunge la timp, căci – altfel – manopera nu ar trebui să dureze mai mult de o lună jumătate două. Așadar, teoretic, UTA ar putea juca pe un gazon nou undeva prin luna decembrie, când de altfel vechiul gazon începea „să ia apă” odată cu sosirea anotimpului rece. Luna de întreținere prevăzut în contract vorbește despre perioada în care SC Sport Fields SRL va asigura mentenanța la noul gazon înainte de a-l preda Primăriei, dar în această perioadă se pot juca meciuri de fotbal.
Pe durata lucrărilor din Calea Aurel Vlaicu, „roș-albii” sunt nevoiți să-și joace meciurile de acasă pe un stadion, într-un alt oraș, în dosarul de licențiere fiind prinsă „Cluj Arena”.
De ce nu le-ati dat un intreg sezon pentru lucrare, macar sa stim o treaba ?!
Oricum, majoritatea suporterilor atrageau atentia ca treburile astea trebuiau sa fie programate astfel incat lucrarile sa se faca inaintea inceperii sezonului !
Rusine !
la Cluj? doamne feri
Pe cine vezi tu prin conducerea oraşului, ori a clubului, capabil să facă un plan coerent pe termen mediu sau lung.
Pe Bibarț? Pe Cheşa? Pe Meszar?
Toţi lucrează pompieristic.
De erau pricepuţi cum se pretind, a doua zi după returul cu Buzău, vedeam excavatoarele pe gazon.
Singura chestie bună e că vom scăpa, într-un final, de mocirla cu pretenții de gazon.
Se da refund pt meciurile pe care potențial nu le vom putem vedea din tribune?
Super ce i ce au abonament ce fac ? Cine le deconteaza drumul pana la cluj ? Omul a luat abonament pt a vedea meciurile in arad , se stia ca se vrea schimbarea gazonului deci era corect daca erau preturi mai micia abonamente
Întreb din nou (de data asta pentru un prieten)…de ce nu s-a ales Mediaș sau Sibiu… câtă materie cenușie să fie în conducerea asta „profi” să mergi într-un oraș oarecum dușman?
Gândește cineva în clubul ăsta? Eram aproape ca acasă la Sibiu…
PS: de ce alte echipe pot juca acasă într-un sezon în mai mult de 2 locații?
Pentru că tu esti din alt film, daca sibiu nu vor sa jucam la ei, ce faci!??? Du te la pescuit, hau pa
Pentru proasta lucrare nu răspunde nimeni ??
S-a plătit pentru a fi totul OK , de la început a fost foarte prost realizat. Garanția pentru lucrare…
nu a fost nimeni tras la răspundere.
Nu. Noi mergem după modelul ,,a furat, dar a și făcut „. Chiar pe aici unii sunt contrariați că scriu alții că e prost, scump și făcut într-un cincinal și jumătate ( asta e pt comuniști, știu ei care).
Miorita🙈
Sigur nici acest comentariu nu va apărea, dar nu-i niciun bai, sănătoase sa fim!
daca e la subiect, de ce sa nu apara?
chiar si un meci jucat pe alt teren e mult..cand u cluj a jucat la medias meciurile considerate acasa a luat 5-1 de la craiova,3-0 de la rapid si a facut 1-1 cu dinamo…chindia a retrogradat campionatul trecut,viitorul,actuala farul abia se salva cand nu avea stadion si exemplele pot continua..plus ca e o perioada importanta cand nu vom juca acasa,atunci se decide intrarea in play off si cine lupta pentru retrogradare..chiar cu riscul sa mai jucam un an in mocirla ,eu as amana lucrarile pentru pauza din vara viitoare si sunt convins ca asa ar prefera si domnul rednic….nu e totuna sa joci pe stadionul tau sau altundeva,aveam probleme si cand jucam la siria sau pe motorul,dar la cluj?de exemplu ,eu zic ca daca jucam meciul cu iasi altundeva,nu reuseam sa-l castigam,aportul suporterilor a fost major in pastratrea rezultatului in conditiile in care ai fost dominat aproape tot meciul./. …sa lasi o echipa fragila si in formare fara stadion propriu e sinucudere curata,,
De ce nu ii montează și panouri fotovoltaice pe acoperiș?
Să nu se mai plângă Recons-ul ca e scumpă energia electrică, dacă bagă atâția bani în gazon și din nou va sta închisă degivrare în timp se strică și gazonul nou.
Așa vă și trebuie ! IARĂȘ vă legați la cap cu niște m i t i c i dâmbovițeni. Nu ați învățat de la acel vagabond – cu pălărie de cowboy – care a făcut gazonul pentru inaugurare ? A fost tot un mitic de dincolo de munte … Mergeți în orișicare cătun din Ungaria și întreba-ții pe cei de acolo : cine le a făcut gazonul de la marginea satului ?
Apropo, poate stie cineva…Cum sunt gazoanele pe care firma asta Sports Field le-a montat ? Sunt de calitate ?
https://sportsfields.ro/portofoliu/
Chiar crezi Lucica, vrem fapte nu vorbe, am avut vorbe și vezi ce am avut, mincinoși toți care se ocupă de stadion, am văzut tot ARADUL ce serioși sint, pe bune Lucica pui botul la așa ceva, Pinocchio e mic copil pe lângă ăștia, hai UTA 🖐️🍺
Mda, ordinari toți din politic, nu am mai votat cred de mai mult de 15 ani, nu merită, acele ore de votat, am câștigat cam 2 zile din viață până acum, stați acasă nu mai votați, clar conducerea clubului UTA plus primăria va pune autocare la dispoziție, dar aici e vorba de o zi pierdută, trebuie apă, mâncare, etc, alți bani, nu știu cum va fi dar nu este corect, probabil voi merge la câteva meciuri, dar la cum promit ăștia din primărie și cum sau ținut de cuvânt până acum sper la anul să prind barajul pe stadionul nostru, forza uta oriunde, oricând 🖐️🍺
Mă refer la baraj locul 7-8, hai ARADUL, haide UTA 💖
mda, de aia sunt astia care is!!!
tradu copile
@ lucian
Multumesc pentru link
Se pare ca au facut destule proiecte serioase. Sper sa iasa bine. Bineinteles, intretinerea conteaza enorm si ea, si nu cred ca Recons are expertiza…deci ori se semneaza un contract de intretinere cu Sports Field, ori sa le faca un „training” serios celor de la Recons.