ACB Ineu

Se urcă Ineul în ultimul tren spre salvarea de la retrogradare? Buza: „Cu Socodorul, alt rezultat decât victoria nu ne ajută. Jocul ne dă speranțe!”





Lupta pentru salvarea de la retrogradarea din seria a 8-a Ligii a III-a s-a deschis după primele etape din play-out. Pe fondul rezultatelor slabe, Cermeiul a fost băgată în subsol, lângă Socodor și Ineu și mai sunt de jucat 7 etape. Totuși, ACB-ul rămâne echipa ce are cea mai complicată situație, e încă ultima în clasament și orice partidă, mai ales cele cu adversarii direcți, poate fi decisivă pentru concluzia sezonului.

Iar vizita celor de la CS Socodor, pentru prima oară deasupra liniei după 5 luni, trebuie să fie prilej de puncte pentru gruparea de pe Crișul Alb. Aceasta are și ceva moral după ce a legat două rezultate pozitive, adică remizele cu Cermeiul și Lipova, deși cea de pe Mureș a adus multe regrete pentru elevii lui Cristian Sculici și Teodor Mihuț. „Am făcut un joc bun, am fost peste ei, ne-au egalat cu două execuții din lovituri libere, în rest nu au avut ocazii. Erau foarte bune trei puncte, dar asta a fost, atât am putut scoate, un punct”, susține Balazs Buza, fotbalistul de 18 ani al Ineului.

Mijlocaș central de meserie, acesta a fost mutat în banda stângă de stafful tehnic de la reluarea meciurilor pe puncte în acest an. „Joc ce dorește antrenorul, eram obișnuit mijlocaș central, acum joc pe stânga în noul sistem de joc. Este mai defensiv un pic, dar eu am început la juniori ca fundaș stânga, chiar mă descurc cu sarcinile de joc. Este și concurența mai mare, cei patru jucători străini au venit cu un plus, vor să arate că au calitate. Pe noi ne ajută mult, și în defensivă și în atac, eram cam puțini pe bancă. Acum stăm mult mai bine, jocul și rezultatele ne dau speranțe”, a adăugat Buza.

Vineri, de la ora 17, Ineul o găzduiește pe CS Socodor, una dintre cele două echipe pe care trebuie să le întreacă în clasament, dacă vrea să joace și din vară în eșalonul terț. Iar diferența dintre cele două formații este de 7 puncte. „Vine Socodorul, va fi un meci greu, de luptă, vrem 3 puncte neapărat, alt rezultat nu ne ajută. Am fost coleg cu David Covaci, Șerengău sau Clej, îi cunosc bine. Știu că au jucători buni pentru acest nivel, va fi meci tare, au moral bun după victoria de la Cermei, mai bun decât noi”,mai afirmă fotbalistul de bandă stânga al lui Cristi Sculici, care încheie: „Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul pe acest final de play-out, mai sunt multe puncte în joc, vreau să fiu sănătos și la vară voi vedea ce voi face”.

Odată cu revenirea la antrenamente a portarului Tulcan, Ineul are tot lotul valid pentru confruntarea de peste două zile cu Socodorul, iar primul „11” ar putea arăta astfel: Merșca – Clipotă, Ndiaye, Șerban – Călin, Zdrențan, Susan, Buza – Thiam, Toure, Udrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button