Crisul Chisineu-Criș

Derby onorant pentru Crișul: „Suntem realiști, plecăm cu șansa a doua în fața Craiovei, dar acesta nu e un impediment să demonstrăm ceea ce putem!”





Derby inedit în seria a IV-a a Ligii a 3-a. FC Universitatea Craiova 1948 care e asimilată de mulți fani din Bănie drept continuatoarea glorioasei „Știința” dă piept cu Crișul Chișineu Criș, formație ce a urcat pe poziția secundă în clasament după runda cu numărul 8. Fără doar și poate, liderul seriei și marea favorită la promovarea în eșalonul secund pleacă cu prima șansă la jocul de sâmbătă, cu atât mai mult cu cât numărul susținătorilor olteni se anunță mare, atâta timp cât echipa lui Trică nu se vai deplasa peste 100 de kilometri la Drobeta Turnu Severin, ci va debuta pe noua arenă din Filiași, la o aruncătură de băț de Craiova.

Delegația Crișului va pleca și ea de vineri spre sudul țării, cu popas Casa Cartianu, din Târgu Jiu, acolo unde s-a vazat și cu ocazia partidei de la Târgu Cărbunești. „În primul rând, se întâlnesc două echipe cu bugeteincomparabile. Una care poate cheltui oricât pentru a-și atinge obiectivul promovarea și alta care trebuie să se descurce cu felia oferită din bugetul local, pentru care îi mulțumim domnului primar Burdan și consilierilor locali. Apoi, oricât ne-ar plăcea nouă să vorbim despre tradiția clubului, nu o putem compara cu cea a Craiovei, fostă campioană a României și participantă cu succes în cupele europene. Așadar, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că plecăm cu șansa a doua sâmbătă, dar asta nu e un impediment să ne demonstrăm pe teren ceea ce putem ca echipă. Inclusiv un egal ar fi un rezultat bun pentru noi, ca să nu mai vorbim de o victorie cu care am produce, zic eu, una dintre marile surprize ale campionatului. Personal, am mare încredere în băieți, care vin după trei victorii la rând, toate meritate, dar și în stafful tehnic. Până la urmă, nici adversarii nu au mai jucat până acum la Filiași, așa că se poate spune că meciul se va juca pe un teren neutru. Sigur, aportul fanilor lor va fi important, dar poate fi și un factor motivator și pentru jucătorii noștri”, spune Daniel Cherecheși, managerul grupării de pe Crișul Alb.

Mărmăneanu și Ciornei (ambii cu probleme medicale) rămân singurii indisponibili din tabăra Crișului pentru jocul de sâmbătă, de la ora 15, care se va vedea în direct și în format video pe pagina de youtube a FC U Craiova. 

De menționat ar mai fi că cele două echipe s-au duelat și într-un amical disputat pe finalul lunii iulie, la Chișineu Criș, scorul fiind alb: 0-0.  Biletele la meci costă 10 lei și se comercializează începând de azi, de la ora 10:30, de la magazinul oficial al clubului patronat de Adi Mititelu, situat pe Strada Sfantu Dumitru Numărul 1, din Craiova.

Formații probabile:

FC U Craiova: Bodea – Negru, Gugu, Suciu, Cristiu – Pop, Tănase – Raicea, Stoenac, Zimţa – Bălan.

Crișul: Pășcălău – Onuțan, Sabău, Calvin, Suslak – Ember, Pavel, Cocian – Piț, Modan, Roșu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button