UTA Arad

Lucescu a făcut anunțul retragerii din antrenorat, Mircea Rednic îl vrea lângă el, la UTA: „Nu poate trăi fără fotbal, eu cred că am prioritate!”





Știrea toamnei din fotbalul românesc vine din…Ucraina. După derby-ul pierdut de Dinamo Kiev cu Șahtior Donețk, 0-1, în etapa cu numărul 13 din prima ligă ucraineană, Mircea Lucescu (77 de ani) a luat decizia radicală de a spune „adio” fotbalului. Antrenorul român a pregătit în ultimii trei ani și jumătate gruparea din capitala Ucrainei.

Lucescu: „Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea”

La conferința de presă de după confruntarea din această seară, „Il Luce” a suprins pe toată lumea prin anunțul făcut: „Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu, la finalul meciului cu Șahtior, potrivit sport.ua.

Rednic: „Mi-aș dori să am alături un om precum nea Mircea”

Printre cei care au comentat retragrea celui mai de succes antrenor român din toate timpurile a fost și Mircea Rednic. „Principalul” UTA-ei nu crede cu adevărat că Lucescu chiar se va retrage, dar dacă se va întâmpla asta susține că îl va contacta pentru postul de manager la UTA. „Acum am venit de la antrenament și am auzit această știre. Eu îl cunosc foarte bine, am crescut lângă el, mi-a fost mai mult decât un antrenor, dar nu cred! Nu cred că și-a încheiat cariera, doar și-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Eu îl cunosc foarte bine, iar nea Mircea nu poate trăi fără fotbal! Vă spun 100%, prin ochii mei.

Poate a spus-o și prin conjunctura a ceea ce e acolo, în Ucraina, prin prisma condițiilor pe care le are. Dar eu îl văd în continuare pe bancă, 100%. Sau poate în alt rol, dar știți ce înseamnă a fi manager, înseamnă implicare. El nu poate sta departe de fotbal, nu poate fără să dea o indicație, fără să dea un sfat”.

„Mi-aș dori să am alături un om precum nea Mircea. Mai mult ca sigur îl vrea Dinamo, dar băgați aici și UTA, de ce nu? Aradul e un oraș ce iubește fotbalul. Eu cred că am prioritate. (…)

Vreau să-l încurajez, a fost alături de mine în toate momentele grele și o să-l ajut”, a spus Rednic, la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

Cel mai de succes antrenor român și al doilea cel mai titrat din istorie

Extremă dreaptă de profesie, Lucescu a debutat pentru Dinamo la 18 ani, în 1963, dar a fost împrumutat la Ştiinţa Bucureşti după doar trei apariţii în două sezoane. ”Il Luce” a revenit în ”Ştefan cel Mare” în 1967 şi a cucerit şapte titluri de campion alături de dinamovişti (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1990), plus o cupă a României (1968). În 14 ani, alături de Dinamo, Lucescu senior a bifat 57 de goluri în 250 de partide în prima divizie şi 15 apariţii în cupele europene.

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City. Primul loc este ocupat de Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee).

De-a lungul carierei sale de tehnician, Lucescu a antrenat echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtar Donețk, Dinamo Kiev, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara. Cele mai mari performanțe din cariera de antrenor le-a înregistrat la Şahtior Doneţk. A cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

 

7 comentarii

  1. Cu siguranta ca Mircea Lucescu, daca mai doreste sa-si continue cariera in fotbal, v-a fi asaltat cu multiple oferte din toate directiile, atit nationale cit si internationale.

    Pentru moment insa, sint convins ca v-a lua o pauza de odihna binemeritata de cel putin 6 luni (pina la vara), timp in care v-a avea suficient timp sa reflecteze la ceea ce i-ar place sa faca in continuare in fotbal, sau de ce nu, l-a o viata linistita de pensionar.

    Sau cine stie, poate proprietar-investitor intr-un club din Superliga.

    Cu siguranta UTA ar putea beneficia de experienta unui propritar / investitor de talia lui Mircea Lucescu !

    18
    5
  2. Lucescu, poate cel mai inteligent instruit în profesie. Era o extrema de valoare, dar nu pe măsură altora cu tot respectul. Deși ridicat de alții, e totuși reprezentativ pentru Dinamo, pana la cariera internațională. Tot inteligenta profesionala l-a îndrumat spre echipe potente financiar. Devenise prea scump chiar pentru revenirea la națională. Are și el nereușită majora în cariera, la INTER Milano. Cunoaște la perfecție arta replierii. E artizanul unor promovări de jucători incredibile la CORVINUL. Pe Lucescu conduita personala l-a promovat continuu. Alții în cantonamente jucau,, bambilici”, el punea mana pe carte, pe limbile străine. Căpitan la națională, lega prietenii fructuoase cu starurile zilei. Părea ca fiul sau ii cerea sfatul ca antrenor. Da de unde, Răzvan e original, și moștenește afara de talent și dragostea de meserie. Ca UTA-ist vechi, rănit de aranjamentele din comunism, recunosc ca nu-l simpatizam. !! Tot el adusese la națională pe Duckadam și Coras.

    23
    4
  3. Sunt oameni care au intrat in istorie dar si oameni care fac istorie. Lucescu e unul din ei. Am avut privilegiul sa-l vad pe stadion unde impresiona prin travaliu si executie. Centrarile lui au fost marca inregistrata iar Dumitrache si-a faucut nume datorita lor. Viata de antrenor a fost cu suisuri si coborisuri dar acolo unde i s-a dat mina libera a fost MAESTRU. Subscriu la parerea lui Red11. Fotbalul romanesc ar avea nevoie de un asemenea om intr-o asemenea pozitie.

    3
    2
  4. Un om de fotbal care (exceptand perioada comunista,probabil fiind obligat de imprejurari),nu poate fi contestat…
    Consider ca singurele sincope din lunga sa cariera de jucator/antrenor,au fost la Inter,unde din start nu l-au acceptat vedetele,ramanand pe tapet gestul lui Seedorf si perioada de la Nationala Turciei,unde i s-a pretins sa construiasca o echipa noua,tanara,din temelii si apoi s-a pus presiune pe el,din cauza rezultatelor….
    Imi ramane pe veci in memorie,intrarea la conferinta de presa,dupa confruntarea directa Lucescu sr.-Lucescu jr.,ambii cu lacrimi in ochi,tatal mangaindu-si fiul pe cap….
    Nu avem noi asemenea noroc,ca sa il avem pe Il Luce in club,macar ca un sfetnic bun,un adevarat microscop pentru tineri..
    Era aproape sigur Mister Rednic si de Rotariu….(sunt ferm convins ca Rotariu va regreta amarnic ca nu a venit la UTA…inca putin si il va desfiinta oierul,ca si pe Cristi Ganea,cel mai recent exemplu)…

    10
    1
  5. LUCESCU a fost un jucator bun la Minamo, a castigat multe campionate dar si cu multe pe nedrept in acea perioada. Are meritul de a ridica Corvinul cu jucatori tineri si facand performanta si internationala in antrenorat. Dar totusi ar trebui sa spuna, de ce nu a jucat marele DOBRIN in MEXIC , sa spuna adevarul pe care Dobrin a spus apropiatilor ca, nu vrea sa tulbure apele punandu-i pe cei care iau facut rau i ntr-o lumina proasta !!! Cu siguranta au fost bisericute in acea echipa pe care unii nu l-au vrut, cred ca, minamovistii, Lucescu a fost capitan al nationalei !!!Vezi doamne ca, nu rezista datorita caldurii ? Vrajeala !!!

    3
    0
    1. Nea Nelu, întrucâtva, misterul nefolosirii lui Dobrin, a fost elucidat mai mult din frânturi de niște declarații cu totul marginale. Nu intervenem, dacă nu as avea propria mea explicație. Atmosfera de la un lot este observata atent de un antrenor de valoare. În aceasta atmosfera, Dobrin era un mic conte, stăpân și conștient de propria valoare. Era curtat chiar de marele REAL. Personalitatea asta s-a lovit de o alta tot atât de mare, dar în antrenorat. Angelo Niculescu era deja în tabloul ce cuprindea vreo 10 titani. Gen Pisti Covaci, Oana, Ploieșteanu Coco Dumitrescu. Nu oameni are tac și iau banul. Ca Hizo. Sigur ca invidia a fost la mijloc. Oamenii cât ar fi de mari, ceva defecte au. Acum, ar mai conta ce defecte avut Mozart ? Asa e viata. Respect.

      4
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button