Superliga

SuperLiga, etapa a 6-a (play-off/out): UTA și Hermannstadt sunt primele echipe salvate și matematic, Balint și Gâlcă pierd primele meciuri la noile echipe!





Marți

FC Voluntari – FC U Craiova 1948  0-0

Deși și a jucat trei sferturi din meci în superioritate numerică, formația craioveană nu a reușit mai mult de o remiză pe „Anghel Iordănescu”. Pe o vreme câinească, Ricardinho a fost eliminat de un sever Horațiu Feșnic încă din minutul 24, iar formația lui Trică a avut două ocazii mari să marcheze după pauză. Dar Baeten a tras pe direcția portarului, iar Achim l-a nimerit exact pe Matricardi care apăra poarta goală. Craiova avea să rămână ultima, de una singură în clasament după rezultatul serii. Iar acesta a fost:

FC Botoșani – Dinamo București 2-1

George Găman a arbitrat, probabil, cel mai greu meci al carierei, încheiat dramatic cu victoria gazdelor. Totul a început cu greșelile în lanț ale fundașilor oaspeților, Velkovski și Moura și Botoșaniul a avut avans. Abdallah a ratat apoi un penalty pentru „câini” și tot el avea să-și lase echipa în zece pentru o intrare cu talpa în capul lui Benzar. Roșu a văzut și antrenorul Bogdan Andone după ce a făcut circ la un simplu aut de margine dat eronat de arbitri, iar Slimani a făcut – totuși – 1-1 înainte de pauză, după ce tot el a avut un gol anulat pentru offside. În 11 contra 10, moldovenii au atacat mai mult, dar se părea că va rezulta remiza. Numai că în primul minut de prelungire, Mouddib a centrat și Mailat a marcat pentru a treia etapă consecutivă și Botoșaniul o bagă pe Dinamo sub ea, pe loc de retrogradare directă.

Miercuri

Universitatea Cluj – Politehnica Iași 1-0

„Șepcile roșii” au câștigat pentru a doua oară în play-out, după ce bifaseră două remize și tot atâtea eșecuri. Victima celor de la U. Cluj a fost Poli Iași, care a contat puțin doar în prima parte, după care a fost un monolog al gazdelor. Acestea au și marcat prin golgheterul Popa, la capătul unei contre la care asistentul a ridicat offside. Golul a fost validat apoi din Camera VAR. Trupa lui Ovidiu Sabău sare peste UTA, la cota 29 de puncte, în timp ce moldovenii rămân pe loc de baraj și se agață de o victorie cu Bătrâna Doamnă duminică seara.

Farul Constanța – FC Rapid 1923   3-1

Giuleștenii au punctaj de play-out după ce au pierdut al 5-lea meci din 6 partide. S-a întâmplat pe Litoral, cu formația lui Gică Hagi, care joacă dezinvolt în play-off și cel puțin până mâine au lucrat din nou pe locul 2. Au fost trei goluri în poarta lui Aioani și Drăghia, dar puteau fi mai multe. Dan Șucu a plecat mai repede de la teren, Bogdan Lobonț pare depășit de situație ca interimar, în timp ce Farul chiar poate să mai amâne sărbătoarea celor de la FCSB, etapa ce vine.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FCSB 2-2

Liderul a condus de două ori în Secuime, dar se mulțumește cu un punct. Intrat pe teren în locul lui Coman (aflat la a 18-a reușită stagională), ex. utistul Miculescu a marcat și el din postura de atacant de careu. Timișoreanul a fost din nou lăudat de Gigi Becali și se pregătește să devină campion al României. E doar o chestiune de timp, în timp ce lupta pentru locul 2 e cu adevărat incendiară. Iar U. Craiova – CFR Cluj, de joi seara, e un duel foarte important în acest sens.

Joi

UTA Arad – Oțelul Galați  3-1

Arădenii și-au atins obiectivul cu 3 etape înainte de final după victoria cu peripeții în fața Oțelului. Gălățenii au fost mai buni în prima repriză, dar nu au marcat, prilej pentru Mircea Rednic să repare lucrurile la pauză, din indicații și schimbări. Veninți de pe bancă Luckassen și Pop au marcat, dar omul meciului a fost Omondi, cu prima reușită a meciului și alte două pase decisive. Suporterii UTA-ei nu au stat liniștiți cu 3 etape înainte de final, când au certitudinea că își vor vedea favoriții și la anul în elită.

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești  2-0

S-a terminat deja „vraja” Gyuszi Balint la Petrolul? După ce a debutat cu succes pe „Cluj Arena” pe banca Petrolului, fostul antrenor al UTA-ei și-a văzut echipa jucând modest chiar cu arădenii, dar scoțând – totuși – un punct, în timp ce la Sibiu a pierdut fără a conta cu adevărat. Găman și Stoica au fost responsabili cu golurile pentru trupa lui Măldărășanu, care preia conducerea în play-out ca urmare a faptului că are golaveraj superior arădenilor.

Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj 0-1

Ca și în cazul lui Balint, dar cu un meci mai devreme, și Craiova a pierdut primul meci cu noul antrenor pe bancă. Costel Gâlcă nu a găsit calea să o oprească pe CFR Cluj pe „Ion Oblemenco” și a pierdut locul 2 la finalul intermediarei. Dican sau – poate – Dan Petrescu din fața televizorului au fost inspirați cu introducerea lui Bîrligea, cel care a decis destinația punctelor. Victoria a fost mai mult decât meritată, căci CFR-ul a avut și alte ocazii mari de gol.

Play-off

Miercuri, 24 aprilie

Farul Constanța – FC Rapid 1923   3-1

L. Munteanu 40, Andronache 67, Benchaib 69  / Rrahmani 45+4 – penalty

rezumat video

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FCSB 2-2

R. Varga 22, Fl. Ștefan 71 / Coman 9, Miculescu 34

rezumat video

Joi, 25 aprilie

Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj 0-1

/ Bîrligea 72

rezumat video

Clasament Play-off

Etapa următoare (27-29 aprilie): FCSB – Farul, CFR – Sepsi, Rapid – Universitatea Craiova

Play-out

Marți, 23 aprilie

FC Voluntari – FC U Craiova 1948  0-0

Cartonaș roșu: Ricardinho 24 (Voluntari)

rezumat video

FC Botoșani – Dinamo București 2-1

Moura – 14 autogol, Mailat 90+1 / Selmani 45

cartonaș roșu: Abdallah 45+9

rezumat video

Miercuri, 24 aprilie

Universitatea Cluj – Politehnica Iași 1-0

D. Popa 55

rezumat video

Joi, 25 aprilie

UTA Arad – Oțelul Galați  3-1

Omondi 72, Luckassen 78, R. Pop 81 / Cisotti 90+4

rezumat video

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești  2-0

Găman 32, I. Stoica 75

rezumat video

Clasament Play-out

 

Etapa următoare (26 -29 aprilie): Dinamo București – FC Voluntari, FC U Craiova 1948 – Universitatea Cluj, Oțelul Galați – FC Hermannstadt, Politehnica Iași – UTA Arad, Petrolul Ploiești – FC Botoșani.

FOTO: Gică Flușter / Sport Pictures (prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button