Superliga

SuperLiga, etapa a 8-a din play off/out: UTA a pus mâna pe locul 7 după al treilea succes la rând, U. Craiova bate campioana și se întoarce pe 2!







Vineri


Farul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-4


Etapa de paști în SuperLigă a început cu un rezultat șocant în play-off. Aflată în lupta pentru locul 2, Farul avea mare nevoie de trei puncte cu Sepsi, dar a clacat lamentabil chiar în fața propriilor fani. Meciul era jucat după o jumătate de oră, când covăsnenii aveau avantajul dat de hattrickul lui Safranko, a mai marcat apoi și Matei, iar Popescu nu a avut decât varianta golului de onoare. Gică Hagi s-a declarat rușinat de acest eșec și a spus că echipa sa a ratat un nou moment important al sezonului. Sepsi a băgat-o sub ea pe Rapid și poate termina pe locul 5.

Sâmbătă

FC Botoșani – FC Voluntari 0-0



După principiul mai bine doi răniți, decât un mort, Botoșani și Voluntari au remizat în Sâmbăta Mare. Dezamăgirea a fost ceva mai mare în tabăra gazdelor, care adunaseră vreo 7500 de spectatori pentru ceea ce ar fi putut să fie salvarea matematică de la retrogradare. Și marile ocazii au fost tot de partea moldovenilor, care au avut două bare și reluarea din doar 6 metri a lui Lopez, din prelungiri, exact în Fernandez. Așa, ambele formații joacă cu Sabia lui Damocles deasupra capului în ultima rundă, cu toate că, în mod normal, ambele vor ajunge în cel mai rău caz la baraj. Cu toate că mai multe calcule se pot face luni, după Hermannstadt – Iași și UTA –  FC U Craiova.

Universitatea Cluj – Dinamo București 3-3

Încă o dată, „câinii roșii” pierd puncte importante în prelungirile unui meci, iar cele de la Cluj chiar pot fi fatale pentru viitorul lor în SuperLigă. Dinamo a condus de două  ori pe „Cluj Arena”, iar după reușita lui Pavicic, din minutul 86, se părea că va pleca cu trei puncte acasă. „Frații” de la U. nu le-au făcut concesii bucureștenilor și Bic a egalat la o fază norocoasă, în prelungiri. Prin urmare, UTA și Mircea Rednic vor decide soarta lui Dinamo peste o săptămână, care au nevoie neapărat de o victorie cel puțin pentru un loc de baraj.

Duminică

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 2-1

În ziua de Paști, Gyuszi Balint răsuflă ușurat. A îndeplinit obiectivul celor de la Petrolul, după succesul de pe „Ilie Oană”, 2-1, cu Oțelul Galați. Grozav a bătut din nou un penalty și a făcut-o cu succes, Maciel a egalat înainte de pauză, dar formația de pe Dunăre a cedat pe final în zece oameni. Pop se accidentase și Munteanu făcuse deja toate schimbările, așa că „lupii” s-au repezit în atac și Țicu a valorificat superioritatea numerică cu reușita ce a adus bucuria în tabăra echipei sale. Gălățenii pierd a doua deplasare consecutivă după cea de la Arad și pot cădea pe locul 3 din play-out.

CFR 1907 Cluj – FC Rapid 1923 3-2

Meci spectaculos în Gruia, la revenirea lui Dan Petrescu pe banca CFR-ului. Rapidul a făcut, poate, cel mai bun meci din play-off, dar a pierdut pentru a șaptea oară și pentru că portarul Sava a apărat un penalty la scorul de 3-2 în fața lui Rrahmani. Fostul utist, Philip Otele, a fost omul meciului cu o „dublă” și pasa decisivă pentru Bîrligea, în timp ce reușita partidei i-a aparținut lui Burmaz, cu execuție spectaculosă dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Clujenii și-au atins scopul, sunt pe locul 2 în clasament, înainte de vizita campioanei FCSB la Craiova.

Luni

FC Hermannstadt – Politehnica Iași  0-1

Sibienii au fost puternic contestați de proprii fani, după ce au cedat surprinzător, acasă, cu Poli Iași, echipă aflată în situație critică înainte de această etapă. Echipa lui Măldărășanu care nu mai pierduse de pe 15 iulie (0-1 cu Farul) pe „Muncipal” a jucat foarte rău, iar trupa din Copou a dat lovitura după euro-golul lui Bettaieb, din minutul 74. Pe finalul primei părți, trupa lui Tony da Silva a avut și un gol anulat la ex. utistul Roman, pentru offside inițial la același Bettaieb. Acum, ieșenii sunt la mâna lor, cel puțin pentru un loc la baraj și întâlnesc acasă Petrolul, echipă fără niciun fel de obiectiv în ultima etapă.

UTA Arad – FC U Craiova 1948  3-1

Arădenii nu fac concesii nimănui și o bate și pe Craiova lui Mititelu, ocazie cu care o condamnă – în mare măsură – la retrogradarea din SuperLigă. La ultima reprezentanție stagională acasă, UTA a făcut un meci foarte bun, cu 9-10 ocazii de gol, din care a fructificat trei, prin Luckassen, Pop și Pedro, reușita lui Ibrahim venind pe final și contând doar pentru statistică. Trică și-a asumat eșecul, dar nu depune armele, în timp ce Mircea Rednic exultă pentru locul 7 al echipei sale înainte de concluzia stagională, de pe terenul celor de la Dinamo.

Universitatea Craiova – FCSB 2-0

Trupa lui Gâlcă a profitat de relaxarea campioanei, ce nu mai are nimic de cerut de la acest sezon. FCSB a luat gol pe „Ion Oblemenco” încă din minutul 5, după care oltenii au gestionat destul de bine, ba chiar și-au mărit avantajul prin Ivan, aflat la al treilea gol în patru partide. Popescu a fost egoist la o fază la care Miculescu era cu poarta goală și trupa lui Becali pierde primul meci în play-out și o retrimite pe U. Craiova pe locul 2 în clasament.

Play-off

Vineri, 3 mai

Farul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-4

Mihai Popescu 90+3 / Sanfranko 2, 23, 33, Matei 69

rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Duminică, 5 mai

CFR 1907 Cluj – FC Rapid 1923 3-2

Bîrligea 20, Otele 30, 56 / Krasniqi 16, Burmaz 60

rezumat video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Luni, 6 mai

Universitatea Craiova – FCSB 2-0

Raul Silva 4, Ivan 71

rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament play-off

Etapa următoare (10-13 mai): Sepsi – Rapid, FCSB – CFR, Farul – Universitatea Craiova.

Play-out

Sâmbătă, 4 mai

FC Botoșani – FC Voluntari 0-0

rezumat video

Universitatea Cluj – Dinamo București 3-3

D. Popa 5, Oancea 61, Bic 90+3 / Bani 37, Milanov 48, Pavicic 87

rezumat video

Duminică, 5 mai

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 2-1

Grozav 11 – penalty, Berisha 80 / Maciel 40

rezumat video

Luni, 6 mai

FC Hermannstadt – Politehnica Iași  0-1

/ Bettaieb 74

rezumat video

UTA Arad – FC U Craiova 1948  3-1

Luckassen 6, Pop 31, Pedro 66 / Ibrahim 87

rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu FCU Craiova!

Clasament play-out

Ultima etapă ( 12 mai, ora 21-30): Dinamo – UTA, Voluntari – U Cluj, Galați – Botoșani, Iași – Petrolul, FC U Craiova – Hermannstadt.

FOTO: prosport.ro

2 comentarii

  1. Marii criminali cu pedeapsa divina, urmata de puterea seculara. Ceaușescu execuție de Crăciun , Dinamo de Paște.!!

    7
    2
  2. Au ajuns ticalosii astia la mana noastra,sper sa nu le facem nici o concesie acestor talhari care au furat cat au putut de-a lungul istoriei lor.Prefer de 1000 de ori Craiova in locul lor,iar poate cine stie dupa meciurile de luni s-ar putea ca ultimul meci sa nu mai conteze aproape deloc.B-ul,B-ul,B-ul!!!!!

    3
    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button