ACB IneuSocodor

Socodorul nu are decât varianta victoriei cu Ineul dacă vrea să țină speranțele salvării aprinse! C. Covaci: „Credem în noi!” v.s. Clipotă: „Răbufnire de orgoliu”

Acum câteva runde, duelul dintre Socodor – Ineu se anunța pe viață și pe moarte, în sensul în care și ACB-ul spera să ajungă să-și dispute punctele salvării în meciul din comuna din apropierea graniței. Doar că nu e cazul, echipa de pe Crișul Alb a retrogradat matematic de două etape, în timp ce formația din pregătită de Tibi Darazs și Gigi Cameniță e – la rândul ei – conștientă că șansele de a mai evita al doilea loc ce o readuce în județ după un singur sezon în Liga a 3-a sunt destul de meci.

C. Covaci: „Mai sunt șanse minime, dar așa cum sezonul trecut am sperat până la ultima fază…”

Dar atâta timp cât acestea există, cei din Socodor sunt deciși să lupte pentru ele, sâmbătă, începând cu ora 18. „Păcat că am ratat un penalty pe finalul meciului cu Cermeiul, căci acum vorbeam altfel despre finalul de sezon. Așa, la 1-1, ei au rămas la patru puncte în fața noastră. Mai sunt șanse minime, nu suntem la mâna noastră, știm doar atât, cu Ineul avem nevoie de trei puncte, obligatoriu. Ne-am pregătit foarte bine, moralul nu este la un nivel foarte bun, dar jucăm până la final. Credem în noi, așa cum și sezonul trecut am sperat până la ultima fază din ultima etapă și am reușit să promovăm. Ineul nu se predă, nu mai au șanse, dar au jucători care nu știu să joace decât la victorie. Sigur vor să fie văzuți, să joace bine, să prindă în vară tansferuri mai bune. Absent este doar Paștină, accidentat la partida de la Periam, restul suntem apți, ne antrenăm și sperăm să facem un joc bun și să scoatem punctele vitale pentru a spera în ultima etapă”, afirmă Ciprian Covaci.

Fundașul stânga de 18 ani al celor din Socodor este cel mai constant junior al nou promovatei din județul nostru. „Mă simt bine, sunt fericit că m-am impus în primul 11 și am dat tot ce am avut mai bun în fiecare meci. Îmi doresc să am continuitate, să joc și din vară cât mai multe partide și cât mai bine, eu sper că tot în Liga a 3-a”, mai spune Covaci.

Clipotă: „Să ne bucurăm de fotbal în cele două etape rămase de jucat!”

Dintre tinerii fotbaliști de la divizionarele terțe arădene, Vlad Clipotă a avut și el destulă constanță în tricoul Ineului. A jucat în aproape toate meciurile și, chiar dacă echipa sa va termina ultima, din punct de vedere individual nu a făcut un sezon tocmai rău. „După ce am plecat de la Cermei, am ales Ineul, fiindcă știam că voi juca, antrenorul s-a bazat pe mine. I-am cunoscut pe băieți, e un colectiv ok, i-am integrat bine și pe jucătorii stăini, speram să fie bine. Dar, nu a ieșit cum speram, ăsta este fotbalul, imprevizibil. Ne-am consolat cu ultimul loc, dar sperăm să avem o răbufnire de orgoliu și să ne bucurăm de fotbal în cele două etape rămase de jucat. Mergem la Socodor, o echipă în suferință, stau un pic mai bine decât noi. Știm că au nevoie de victorie în meciul cu noi, dar nu ne interesează, vrem și noi să câștigăm, ne jucăm șansa. În afară de Merșca și Susan, toți suntem la antrenamente și ne pregătim ca și până acum. Micile probleme fizice de la câțiva colegi s-au remediat și vom da tot ce putem în aceste jocuri, măcar pentru ultima impresie”, spune apărătorul de 20 de ani.

Clipotă speră să rămână se joace cel puțin la nivelul Ligii a 3-a și din vară. „Îmi expiră contractul cu Ineul, eu consider că m-am achitat onorabil de sarcinile pe care le-am avut. E adevărat, am mau greșit și eu la goluri, dar nu foarte mult. Am încercat să urc la fazele fixe, am avut câteva ratări, per total mi-am făcut treaba. Sper să am oferte de unde să aleg în vară, îmi doresc să fiu sănătos și să nu mai am parte de sezoane în care să mă lupt cu echipa la care sunt pentru evitarea retrogradării”, a adăugat tânărul fundaș.

Formații probabile:

Socodor: Mucha – Clej, Pele, Gherheș, C. Covaci – Turcuș, Țoca – Mercioiu, Lezeu, D. Covaci – Ciornei.

Ineu: Tulcan – Clipotă, Zdrențan, Șerban – Călin, Kone, Mbengue, Buza – Thiam, Toure, Udrescu.

Arbitri: Răzvan Dan (Timișoara) – Alexandru Turian, Adrian Iancău (ambii din Zalău)

Observatori: Sergiu Neichi (Satu Mare), Gabriel Stoicovici (Timișoara)
Articole de la JOHNNYBET
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button