Alte sporturi

Punct final și pentru poloiștii de la AMEFA în Superligă! Cosma: „Nu aveam cum să supravieţuim!”





În ziua în care Centrul Cultural Municipal a afișat rezultatele sesiunii a doua de proiecte pentru accesarea fondurilor nerambursabile, subliniam că poloiștii de la AMEFA au primit mai puțin de jumătate din suma solicitată. Cum nici în prima sesiune Primăria nu a fost mai darnică, fosta vicecampioană a României în urmă cu 24 de ani a decis să pună punct agoniei. Evident, din lipsa banilor, AMEFA nu s-a mai înscris în noua ediție a Superligii de Polo, care aliniază la start doar opt formații: Steaua București, Dinamo București, Rapid București, Sportul Studențesc, Triumf București, Politehnica Cluj-Napoca, Crișul Oradea și CSM Oradea.

Cristian Cosma, antrenorul poloiștilor arădeni, a explicat pe îndelete motivele pentru care s-a „rupt pisica în două” după ani de chinuială. „Motivele pentru care nu vom participa sunt deja binecunoscute, nu avea rost să ne chinuim din punct de vedere financiar an de an. Am primit din partea autorităţilor pentru echipa de Superligă 100.000 de lei, bani care ne ajungeau doar pentru chiria bazinului, nu am mai semnat contractul de finanţare pentru că nu rezistam în campionat. Am solicitat bani mult mai mulţi, cred că în jur de 1.700.000 de lei, iar cu suplimentările venite din alte părţi ne-am fi descurcat cumva. Da, e final de drum din păcate la seniori, cel puţin pentru o perioadă. Îmi pare rău că după vreo 30 de ani, cu o mică întrerupere, AMEFA îşi încetează activitatea în Superligă, unde am obţinut rezultate bune de-a lungul timpului, cel mai notabil fiind titlul de vicecampioană naţională, din 1997. Am mai avut şi locuri 3, 4, dar am dat şi o serie de jucători la echipele naţionale. Nu aveam cum să supravieţuim, am văzut că alte echipe din Arad sunt finanţate destul de consistent, probabil că atâta se vrea şi atâta se poate. Vom mai avea doar echipe la copii şi juniori III, de care mă voi ocupa. Cei câţiva arădeni din echipa de seniori, Hodăgeu, Grama, Samuilă, Băltean, vor pleca la Poli Cluj”, le-a declarat Cosma colegilor de la livearad.ro.

Ne reamintim că anul trecut, clubul UTA a sărit în ajutorul poloiștilor suportând deplasarea la unul dintre turneele Superligii, dar de această dată nici el nu o duce prea bine financiar, din moment ce Primăria i-a alocat doar 4 milioane de lei pe tot anul 2021, minimum istoric de la demararea noului proiect. Și, oricum, AMEFA ar fi avut nevoie de sume importante pentru tot sezonul, nu doar 5 mii de euro, atât cât a oferit, de exemplu, UTA anul trecut sau alte sume strânse din sponzorizări sau alte acțiuni civice.

Așadar, Aradul rămâne cu doar trei echipe în elita sportului românesc, UTA, AC Piroș Security și FCC Baschet UAV Arad. Handbalul, rugby-ul, voleiul și acum poloul sunt în anonimat, ca să nu spunem ca și desființate într-un oraș tot mai insensibil cu sportul și cultura.

Un comentariu

  1. Sa va manance crapul de politicieni. Bagati banii in toate cacaturile dar in sport nu. Ati distrus tara ati distrus sportul . Suntem o natie bolnava. Plina de kft si mec si alte rahaturi. O tara plina de oameni bolnavi. Rusine Bibi si acolitilor tai. Pana nu scapam de voi toti cei care acum va imfruptati din tara asta nu va fi bine nu va fi sport nu va fi nimic.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button