ACB Ineu

Sărbători agitate la ACB Ineu: Antrenorul Cristian Sculici și-a dat demisia, echipa are restanțe financiare importante, ce spune conducerea orașului și a clubului?





Final de an agitat la ACB Ineu, acolo unde antrenorul Cristian Sculici și-a anunțat plecarea și odată cu el și Adrian Palade, directorul sportiv al clubului. Echipa se află pe ultimul loc în seria a 8-a a Ligii a III-a, e serios amenințată cu retrogradarea, dar motivele demisiei tehnicianului sunt legate de restanțele financiare neonorate de conducere și autoritățile locale.  Cu atât mai mult cu cât Sculici spera ca jucătorii săi să-și ia salariile restante până pe 15 decembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat și – probabil – nici nu se va întâmpla în acest an sau cel puțin nu în totalitate. Majoritatea jucătorilor au restanțe salariale din august încoace, iar antrenorii de la centrul de copii și juniori și mai mari.

Cristian Sculici: „Dincolo de prezent, în acest fel se compromite și viitorul”

„Principalul” ACB-ului vorbește despre probleme cronicizate la club, pe care nu le vede rezolvate în așa fel încât partea sportivă să nu fie afectată. „Sigur că rezultatele nu au fost dintre cele mai bune și nu aș vrea să se creadă că ne ascundem în spatele problemelor financiare existente la club. Doar că, din punctul meu de vedere,  jucătorii, antrenorii și familiile lor trebuiau să aibă parte de Sărbători liniștite, dacă tot au suferit pe tot parcursul toamnei. Eu le-am spus să aibă răbdare, iar conducerii i-am solicitat să se rezolve până în 15 decembrie mai multe probleme, printre care și vcea legată de aspectul financiar. Nu s-a putut, iar eu nu mai pot continua așa. Dincolo de prezent, în acest fel se compromite și viitorul. La ora aceasta noi ar fi trebuit să știm pe cine mai contăm sută la sută și la primăvară și să începem discuțiile pentru întărirea lotului, în așa fel încât să avem șanse să ne batem pentru salvarea de la retrogradare. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, sunt foarte pesimist și doar o minune mă va putea întoarce din drum. Sper să se găsească o variantă de continuitate și fără mine, nu influențez niciun coleg antrenor sau vreun jucător, fiecare decide pentru el”, afirmă Cristian Sculici, cel care în luna ianuarie ar fi avut exact un deceniu la cârma echipei din Ineu, în ligile trei și patru. Cel mai probabil și membrii staffului tehnic al ACB-ului, în special „secunzii” Teodor Mihuț și Marcel Ponta ar putea face un pas înapoi.

Călin Abrudan: „ Cristian Sculici ar fi trebuit să discute cu mine înainte să ia o decizie radicală”

Promisiunile lui Sculici se bazau în special pe tranșa de aproximativ 2,3 miliarde de lei ce ar fi trebuit să intre în conturile clubului de la Consiliul Local Ineul, pe bază de proiect. „Într-adevăr, e un subiect delicat cel al clubului și al echipei de fotbal. Personal, nu am fost de acord cu o serie de decizii manageriale, legate în special de existența echipei a doua și de cheltuielile cu unii jucători străini și asta le-am spus-o și celor din conducerea clubului și antrenorului Cristian Sculici. Pe de altă parte, știm că s-a semnat un contract și conform acestuia trebuie să virăm o anumită sumă în contul clubului și o vom face, însă nu știu acum exact când. La Ineu avem destule proiecte în derulare, pe co-finanțare, unele dintre ele le încheiem chiar în acest an și, cu tot respectul pentru sportivi, sunt prioritare pentru comunitatea noastră. Chiar dacă vom mai aloca o sumă către club în acest an, poate între Crăciun și Revelion, e clar că nu va fi întreagă, iar restul va veni undeva la începutul anului viitor. Îmi pare rău că antrenorul Cristian Sculici a luat așa o decizie radicală, ar fi trebuit să discute cu mine înainte să o facă și îi spuneam exact cum stau lucrurile. Probabil, la vară, conducerea orașului se va implica și mai mult la club, la echipă, fotbalul nu va muri, doar activitatea trebuie eficientizată la maximum”, ne-a declarat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

Adrian Lapte: „Rezultatele echipei reflectă munca sau greșelile făcute de conducerea clubului”

Conducerea celor de la ACB Ineu își asumă în special vina pentru deriva sportivă a echipei. „O spun din capul locului că, din punctul meu de vedere, rezultatele echipei reflectă munca sau greșelile făcute de noi, cei din conducerea clubului. În vară, am restructurat mult lotul și am pus la dispoziția staffului tehnic o garnitură de jucători destul de subțire. Speram ca în septembrie sau cel târziu în octombrie să vină cei 4-5 jucători africani care, după evaluarea noastră, erau cel puțin la nivelul lui Mendy (n.a. fundașul plecat la Universitatea Craiova d ela Ineu). Peste toate, am avut ghinion cu accidentările și suspendările, antrenorul Cristi Sculici nu a putut alinia niciodată o așa-zisă formulă de bază, ca să nu mai vorbesc despre arbitraje. Cred că la doar două meciuri, cel de la Cermei și acasă, cu Poli, nu am fost dezavantajați. În rest, am fost vânați, hăituiți. Ajungând la partea financiară, au fost și sunt patru componente în alcătuirea bugetului, Primăria Ineu, eu și Roland Szabo, plus sponsorii. Nu vreau acum să spun cine și cât a dat și cine e principalul vinovat pentru această situație. Poate la capitolul sponsori am stat cel mai rău, căci doar unul dintre ei și-a onorat promisiunile. Sunt convins că autoritățile locale se vor achita față de echipă mai repede sau mai târziu, îmi pare rău că antrenorul Cristian Sculici și, probabil, și Adi Palade au luat o decizie atât de radicală. Noi vom încerca încă să-i întoarcem din drum, dar, dacă nu vom putea, trebuie să găsim o cale de a rezolva problemele și a ne continua activitatea. Nu m-am gândit încă la numele vreunui înlocuitor al lui Cristi Sculici, căci l-am considerat și-l consider și azi antrenorul nostru”, ne-a mărturisit și Adrian Lapte, președintele divizionarei terțe arădene.

Ineuanii au intrat în vacanță de miercuri, 13 decembrie, însă la această oră nu există planuri pentru reunire sau un program de pregătire pentru iarnă. ACB ocupă ultimul loc în seria a 8-a a Ligii a III-a, cu doar 6 puncte strânse în 15 etape și până la intrarea în play-out mai joacă în deplasare la Oradea, cu liderul FC Bihor, acasă, cu Avântul Periam și pe terenul colegilor de suferință de la CS Socodor. Clubul are și echipa a doua care este și ea ultima în Liga a 4-a Arad, cu 7 puncte acumulate.

2 comentarii

  1. Domnule primar toata lumea fotbalistica a Aradului stie ca pentru dv fotbalul este egal cu zero. Implicare la fel zero. Ok daca au plecat nu e problema mai sunt oameni de fotbal liberi in Aradul asta. Luati legatura cu ei faceti un plan pe termen mediu si mergeti mai departe daca intradevar va pasa de fotbal. Va aduceti un manager il platiti si ala va aduce antrenor si jucatori si ce mai e nevoie. Totul e posibil doar sa vreti.

    2
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button