UTA Arad

Rareș Pop, următorul debutant în Liga 1 din cadrul Academiei UTA? Badea: „Un fotbalist cu calitate și potențial”





Trei sunt fotbaliștii Academiei UTA care au debutat până acum în Liga 1. Laszlo Balint l-a aruncat în luptă pe Marcel Mercioiu (născut în anul 2003) în partida de la Arad cu CFR Cluj (scor 0-1), după care Laszlo Balint le-a oferit bucuria debutului lui Alexandru Pătlăgică (2003), cu  Sepsi (1-0) și Fabiano Cibi (2005), cu Academica Clinceni (3-0), în prima rundă a play-outului.

De multe ori titular pentru „roș-albi” în Liga a 2-a, Denis Hrezdac (2001) încă nu a pășit pa gazon într-un meci din elită și asta pentru că a suferit două operații la genunchi, iar procesul de recuperare a fost anevoios. Blondul mijlocaș central se antrenează deja la capacitate maximă de aproape două luni de zile, a și marcat în amicalul cu echipa a doua a clubului, doar că Badea va alege atent meciul în care îl va arunca în luptă. Poate, contra Gazului, mai ales dacă scorul va permite, Hrezdac va primi câteva minute, însă în vizor pentru debut se află și Rareș Pop. Și acesta din urmă a înscris cu ocazia testului de săptămâna trecută, făcând-o chiar în poarta echipei mari.

Fotbalistul de bandă de 17 ani a fost remarcat deja de Ionuț Badea, doar că acesta nu a făcut prea multe antrenamente sub comanda sa, fiindcă în cursul dimineților a preferat să meargă la școală. „L-am avut o singură dată la antrenament, e un jucător cu calitate, cu potențial, e născut în 2005. Asta nu înseamnă că valoarea va aștepta vârsta, dar are tot timpul la dispoziție, este un jucător pe care îl urmăresc, la fel cum îi urmăresc pe toți cei din Academie. Discut destul de des și cu Cristi Păcurar, directorul Academiei.Prin introducerea regulei leate de prezența jucătorilor tineri pe teren de fapt toate cluburile au devenit interesate cel puțin în a avea măcar un dialog cu stafful primei echipe pentru a avea în vedere anumiți jucători din propriile pepiniere. Revenind la Pop și la faptul că el alege să meargă și la școală, vorbim despre o persoană care nu e definită ca și personalitate, ca și educație și e normal să le facă pe amândouă. Noi îi vom oferi tot confortul din punctul ăsta de vedere pentru că se pot face ambele situații. Un exemplu chiar îl aveți în față, deci se poate face și școală și fotbal fără probleme”, a adăugat Badea, care – la rândul său – nu și-a neglijau studiile în vremea junioratului.

3 comentarii

  1. Clar, acesta este drumul de urmat, ograda propriei Academii, mai ales că UTA simte în ceafă răsuflarea lui FC.U/1948.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button