UTA Arad

Bibarț i-a comunicat lui Rednic că va schimba gazonul, dar nu i-a spus ce riscă UTA! Bîlcea: „Nu ne dorim un început de sezon departe de Arad!”







Pentru Mircea Rednic finalul de sezon a fost extrem de intens, dar după ce a salvat-o de la retrogradare pe UTA și-a făcut timp și de vizita de curtoazie în biroul primarului Călin Bibarț. Acesta părea fericit că echipa emblemă a orașului pe care îl păstorește va juca din nou în SuperLigă, cu toate că în toamnă a avut o exprimare nefericită, când i s-a pus din nou pe tapet problema schimbării gazonului cu probleme de pe arena „Francisc Neuman”: „În contextul în care echipa se zbate la retrogradare, în care afacerile pe seama clubului merg înainte, primarul pune accent pe faptul că important e ceea ce face echipa, căci dacă ea nu reușește să evite retrogradarea, schimbarea gazonului nu ar fi altceva decât schimbarea florilor pe mormânt”.


UTA s-a salvat, dar edilul și majoritatea din Consiliul Local Municipal nu a mișcat un deget în direcția montării unui gazon nou, cu toate că bani de la buget și nu puțini (12 milioane de lei) au fost alocați încă din luna februarie. Era de așteptat ca toate procedurile, caiet de sarcini, licitație, contestații, să fie parcurse până la începutul acestei luni, iar după meciul cu Buzăul, terenul să se transforme într-un front de lucru. Nu s-a întâmplat asta, iar Bibarț nu a făcut decât să-i spună lui Rednic că gazonul se va schimba…cândva.


Bîlcea: ”Banii sunt în buget de la începutul anului, era nevoie de o planificare inteligentă”

De altfel, Sergiu Bîlcea, deputatul arădean care a urmărit îndeaproape această chestiune, fiindcă făcuse lobby și la FRF pentru programarea unui meci al naționalei mari la Arad, din preliminariile lui Euro 2024, atrage din nou un semnal de alarmă, sugerând că pe UTA o așteaptă câteva etape de exil în toamnă. ”UTA a atins obiectivul minimal, rămânerea în prima ligă. Clubul trebuie să crească din toate punctele de vedere și să se pregătească pentru noul sezon. Gazonul trebuie înlocuit rapid, este o problemă atât din punct de vedere sportiv cât și din punctul de vedere al imaginii Aradului. Banii sunt în buget de la începutul anului, era nevoie de o planificare inteligentă care să permită lucrări în perioada de pauză competițională. Nu ne dorim un început de sezon cu jocuri departe de Arad… Sper că există o strategie pentru a face ce depinde de administrație pentru a ajuta UTA să pregătească bine noul sezon pe care îl dorim cu toții mai bun!” – mesajul postat de Bîlcea.



Dacă, într-adevăr, „operațiunea” de schimbare a gazonului va demara în toamnă, ea ar putea dura cel puțin o lună de zile, condiții în care UTA va evolua la Cluj, pe „Arena”, adică stadionul de rezervă prins în dosarul de licențiere pentru SuperLigă.

7 comentarii

  1. În toamnă Cluj Arena nu știm în ce stare va fi după Untold dacă va mai suporta încă o echipă, cel mai bine până atunci ar fi să se omologheze provizoriu stadionul din Lipova. Lucrările pot întârzia în caietul de sarcini au 3 luni la dispoziție costurile ar fi foarte mari pt club.

    0
    0
  2. Nu dorim ca UTA să fie din nou în exil…dar de ce Cluj și nu Sibiu (aș putea spune că sunt prietenii noștri) sau poate Mediaș…

    0
    0
    1. Se poate omologa provizoriu stadionul din Lipova deja corespunde la multe chestii cum sunt nocturna, vestiarele, dimensiunea terenului etc trebuie doar făcute anumite ajustări și apelat la bunăvoința comisiei pt stadioane din FRF. Anii trecuți sau jucat meciuri de Liga 1 la Buftea și Mogoșoaia stadioane de nivelul Lipovei.

      0
      0
  3. Se putea să nu apară și Bîlcea? Până acum, în afară de a se fotografia la stadion în diverse ocazii, că doar acolo e un mic „bazin” electoral, ce a făcut pentru UTA? El e mereu cel care dă doar sfaturi… Cât despre gazon, mai bine jucăm 2-3 meciuri afară dar să se facă o lucrare cum trebuie decât să se improvizeze iar un gazon…

    0
    0
  4. De fapt problema majora a stadionului este sub gazon. Drenajul, sistemul de incalzire, instalatia electrica capabila sa suporte protejarea in totalitate a gazonului in perioada de iarna si probabil … multe alte probleme si aspecte pe care nu le stim deocamdata.

    Pentru a rezolva insa toate aceste probleme trebuie mai intii sa decapezi gazonul iar dupa remedierea tuturor deficientelor din subteran, trebuie sa re-gazonezi suprafata de joc.

    Stadionul a fost contruit pe banii aradenilor insa calitatea proasta a proiectului si al lucrarilor de executie ne v-or costa in continuare o gramada de bani !

    Costurile remedierilor, indiferent cit de mari, sint absolut necesare si imperative in aceasta vara fiindca mocirla din teren dezavantajeaza clar prestatiile UTA-ei pe teren propriu, ploua in vestiare si birouri, bate vintul prin tribunele neprotejate de intemperii, descalifica automat stadionul pentru organizarea de competitii europene fotbalistice la toate nivelurile.

    Un stadion EXEMPLAR CALITATIV, ar avea potentialul de a gazdui diverse competitii la nivel national si international care evident ar aduce venituri importante intregului Arad, incepind cu aeroportul si continuind cu hotelurile, restaurantele, cluburile de noapte, shoping-ul, cetatea, strandul, Trei Insule, Ghioroc-ul, etc

    0
    0
  5. Eu plătesc abonament la echipa UTA pentru un anumit nr de meciuri in Arad , pe stadion acoperit, intr-o locație (tribuna) care îmi asigura o vizibilitate foarte bună asupra jocului.
    Sa presupunem ca autoritățile vor schimba gazonul în timpul desfășurării campionatului și ca vor muta meciurile echipei UTA pe perioada executarii lucrarilor pe un alt stadion din alta localitate.
    Nu mi se pare corect ca din cauza unei proaste administrații, abonatul sa nu poată beneficia de ceea ce a plătit.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button