UTA Arad

Se lucrează pe mai multe planuri la arena „Francisc Neuman”, aprilie e termenul de finalizare pe care autoritățile locale nu mai vor să-l rateze + FOTO







Din câte se pare, autoritățile locale nu doresc să rateze și ultimul termen dat pentru inaugurarea noii arene „Francisc Neuman”, adică luna aprilie 2020. Vorbim despre o dată apropiată de 18 aprilie, când UTA împlinește 75 de ani, iar cadoul cel mai de preț ar fi întoarcerea acasă, după 5 ani de pribegie la „Motorul”, Șiria și – din nou – „Motorul”.


Acestea fiind spuse, lucrurile parcă se mișcă mai cu „talent” decât de obicei, lucrându-se chiar pe mai multe planuri la arena din Calea Aurel Vlaicu. Florin Bălan și angajații săi de la Fed Spiel Sport SRL s-au apucat de montarea scaunelor și la peluza sud, cea opusă fiind „îmbrăcată” în totalitate, și va fi gata după 29-30 de zile. În sfârșit, la fața locului au apărut și balustradele ce vor fi montate în marginile celor patru corpuri construite, dar și în interiorul acestora, așa cum prevede proiectul. Mai timid se lucrează și la vestiare și toaletele publice, deși, din informațiile noastre, este una dintre zonele în care se așteaptă noile licitații pentru achiziționarea grupurilor sanitare și electrice pentru finalizarea lor.


Tot legat de partea electrică, s-a început montarea podului de acces de pe coronamentul tribunelor și peluzelor în vederea fixării instalațiilor de nocturnă. La nivel de gazon se fac ultimele preparative pentru ca firma din Giurgiu să „atace” în sfârșit și partea verde a arenei. Deocamdată, pe margini au apărut doar covoarele sintetice ce delimitează suprafața de joc. Vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, primarul Călin Bibarț a afirmat că e chestiune de zile până când caietele de sarcini cu licitațiile pentru lucrările sau achizițiile finale la arena din Francisc Neuman vor fi urcate pe SEAP, menționând – totodată – că se va putea munci și pe timp de iarnă atâta timp cât „obiectivele” nu sunt din beton.

Mai jos aveți un mini-reportaj semnat de colegul nostru, Viorel Muscă, în urma vizitei de ieri, 30 august, pe arena „Francisc Neuman”:

 



 

 

21 comentarii

  1. Am tot intrebat!!! Stie ineva ce capacitate va avea stadionul!?? Mai ales daca se monteaza scaunele ar trebui sa se stie!!

    0
    0
  2. Nu 5 ani de pribegie, 6 ani fara 2 luni daca va fi inaugurat in aprilie.
    Suntem ca in povestea Petrica si lupul. Cine sa mai creada in respectarea vreunui termen?

    0
    0
  3. cred ca si in epoca primitiva construiau mai repede stadionul decat inculti astia ii o bataie de joc la adresa aradenilor de zici ca construiesc un stadion de 80.000 de locuri nu de 12.000 rusine

    0
    0
    1. Care 12000? Număra scaunele la peluza dinspre ared , inmulteste cu 4. , dar tine cont si că la tribuna1 vor fi mai putine locuri, si vei obtine maxim 9000 de locuri! De aia a zis burleanu ca nationala mare nu va juca la Arad

      0
      0
  4. Hai ca, este bine a inceput sa se miste lucrurile la stadion !!! Este un stadion foarte, foarte frumos, poate cel mai frumos din tara !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  5. O intrebare pentru cunoscatori , care este schema montarii scaunelor albe si rosii la peluze ? Sau este o chestie total aleatorie ?
    La tribune ma gandesc ca se vor monta ca sa apara UTA la una dintre ele si ARAD la cealalta

    0
    0
    1. Lucian,ce balustrade au venit? Nu faci cumva o confuzie cu balustradele care sunt pentru montarea scarii tehnice pentru nocturna de pe coronamente?!Eu stiu ca toate inchiderile sunt pe noua licitatie am ramas surprins la ce ai spus in articol referitor la faptul ca au venit balustradele de la inchideri…Multumesc pentru o clarificare

      0
      0
      1. nu stiu amanunte … zilele urmatoare cred ca se vor mai intampla ceva evenimente notabile si incercam ceva declaratii de la sefii de santier …

        0
        0
    1. Clar nu.. Fără acoperiș tribunele ar arăta ca un motoru din betoane. Atâta tamtam pt cel mai mic stadion nou construit in romania (nu includ turnu magurele si lipova) intrun oras reședința de județ

      0
      0
      1. Asa-i cred ca-i mai mare si chiar mai aspectos stadionu puie monta din Tg Jiu…

        0
        0
  6. Clar stadion de liga a3 a maxim liga 2 a au facut mall ul pe fostul strungul imens iar stadionelul asta e facut la misto in bataie de joc va trebui remodernizat in maxim 2 ani dupa ce va fi gata!

    0
    0
    1. Prima data sa-l umplem pe asta, sa devina neincapator, si apoi, sunt convins ca administratia care va fi va mai face unul mai mare, la marginea orasului.

      0
      0
  7. Pretentiosi mai sunteti, domnilor! E adevarat, lucrarile au trenat mult timp, dar stadionul este destul de frumos, in maniera britanica, dar cu un design stilizat, cu o estetica superioara! Pentru intarzieri a fost vinovat si fostul primar, europarlamentarul actual! Capacitatea este in regula pentru Arad (Ploiestiul are un stadion ceva mai mare, dar si o populatie mai numeroasa). Va veti simti mult mai bine cu stadionul care-i aproape gata daca-l comparati cu cel din Constanta, un oras mai mare si mai bogat!

    0
    0
  8. Aradeanul e o specie foarte nerecunoscatoare si greu de multumit. Sunt orase ce au de 2 ori populatia aradului si echipe in prima liga si nu au stadion. Pentru Arad (care este un oras mic in Romania) e perfect. Intai sa il umplem pe asta. Va veni lume primul sezon asa ca sa vada stadionul nou dupa aia vedem de la anul daca tot 2-3000 sunt atunci si asta a fost degeaba. Spunea cineva ca e stadion de Liga a 2a. Pai in ultimii 20 de ani unde am fost cel mai des? Nu in Liga a 2a? Vreo 2 sezoane ratacite in Liga 1 doar.
    Hai UTA

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button